Pierwsze Mleko dla cieląt Kaliber Milk
Preparat mlekozastępczy Kaliber Milk preparat mlekozastępczy dla cieląt od 5 dnia do 8 tygodnia
0 zł (brutto)
Produkt Kaliber Milk oparty jest na innowacyjnej technologii Emulsizym, która pozwala na uzyskanie lepszego statusu zdrowotnego cieląt, przez obniżenie fermentacji w końcowym odcinku jelita oraz redukcję rozwoju patogennych bakterii. Zastosowanie łatwo przyswajalnego białka fermentacyjnego oraz emulgatorów gwarantuje najwyższą strawność produktu.
Produkt zawiera formułę LactiProtect - zawarta w preparatach mlekozastępczych BestMilk opracowana specjalnie z myślą o cielętach, by ograniczyć wpływ zagrożeń, płynących ze strony środowiska w różnych porach roku. Występuje w dwóch wersjach: letniej i zimowej. LactiProtect hamuje rozwój niekorzystnej mikroflory przewodu pokarmowego cieląt, przez co wzmacnia się bariera ochronna organizmu. Znacząco ogranicza biegunki - najczęstszą przyczynę upadków cieląt.
Zalety produktu:
białko preparatu oparte jest na wysoce strawnej serwatce,
do skarmiania zaraz po siarze,
zemulgowane tłuszcze; poprawa strawności tłuszczu, zmniejszenie biegunek,
obecność kwasu mlekowego,
zakwaszenie: antybakteryjny efekt, stabilność,
serwatka natłuszczana na zimno: szybsza strawność, poprawa apetytu,
doskonała rozpuszczalność
Skład:
serwatka w proszku, filtrat serwatki w proszku, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy), gluten pszenny, oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy), koncentrat białka sojowego, mleko w proszku
Przygotowanie pójła i zastosowanie:
Do 1 litra ciepłej wody o temp. 50-55 oC wsyp 1 miarkę (140 g) preparatu starannie mieszając. Temperatura pójła gotowego do skarmiania powinna wynosić ok. 40 oC. Zwierzę należy odpajać 2 razy dziennie.
Parametry w kilogramie paszy:
białko surowe 20,5 %
oleje i tłuszcze surowe 17,30%
włókno surowe 0,1 %
wapń 0,7 %
fosfor ogólny 0,77 %
sód 0,87 %
magnez 1,1 %
witamina A, 25.000 j. m.
witamina D3 4.500 j. m.
witamina E 100 mg
żelazo 95 mg
Produkt zawiera BHT i szczepy bakterii
Na życzenie klienta prezentujemy pełną specyfikację produktu.