Jesteś z naszej okolicy? Zadzwoń i zapytaj o możliwość darmowej dostawy! Dowozimy nawet 50 kilometrów.

Koktajl Cukrów Multisan Nektar

Multisan Nektar - więcej mleka z paszy podstawowej

191.99 zł
VAT: 14.22 zł
Najtańsza wysyłka od 16.99 zł
Stan magazynowy: Na zamówienie

szt.

Co to jest Multisan Nektar® ?

    Multisan Nektar® to koktajl cukrów. Multisan Nektar® to szybko dostępne źródło energii dla bakterii żwacza. Multisan Nektar® składa się z wielu różnych cukrów, które stanowią pożywkę dla różnych grup bakterii i pierwotniaków żwacza.

    Stosowanie Multisan Nektar® jest szczególnie ważne, jeśli stosunek skrobia: cukier jest zły (> 3:1).  Przy niskim poziomie cukrów w dawce włókno surowe nie zostaje całkowicie wykorzystane. Zły stosunek skrobia: cukier można rozpoznać obserwując duży udział włókna w odchodach, prowadzi do zmniejszenia wydajności.


Korzyści stosowania Multisan Nektar®

   Większe pobranie paszy

    Lepsza przemiana materii

    Stabilna synteza tłuszczu mleka

    Poprawia smakowitość dawki


Cechy szczególne  Multisan Nektar®

    Koktajl cukrów synchronizuje pracę żwacza i optymalizuje przemiany żwaczowe.

    Wiele różnego typu cukrów wspiera pracę bakterii żwaczowych.


Działanie Multisan Nektar®

    Szybko dostępne źródło energii dla celuloitycznych bakterii żwacza

    Wyrównuje stosunek skrobia: cukier (> 3:1)

    Zwiększa strawność włókna w żwaczu

    Zmniejsza udział włókna w odchodach

    Zwiększa biomasę żwacza


Dawkowanie Multisan Nektar®

    W okresie laktacji 50g na krowę na dzień.

    W okresie zasuszenia 30g na krowę na dzień.


Skład:

Glukoza (cukier gronowy), laktoza (cukier mleczny), cukier (sacharoza), serwatka w proszku słodka.

2,0 % białko surowe, 0,1 % włókno surowe, 0,2 % oleje i tłuszcze surowe, 3,0 % popiół surowy, 93,0 % cukier ogólny, 0,1 % sód.

Na życzenie klienta prezentujemy pełną specyfikację.

źródło: http://www.sano.pl/Pasze-dla-kr%C3%B3w-Multisan-Nektar


Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również

Korzystając z naszej strony zgadzasz się na użycie plików cookie.